منتديات الدكتور فوزى أبودنيا

اهلا بك اخى الزائر الكريم.
إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه - يمكنك الانضمام الينا بالتسجيل ومتابعة كافة المواضيع والمشاركات.
د. فوزى أبودنيا
https://i.servimg.com/u/f80/11/70/31/01/jp7zx210.gif
منتديات الدكتور فوزى أبودنيا

اهلا بك اخى الزائر الكريم.
إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه - يمكنك الانضمام الينا بالتسجيل ومتابعة كافة المواضيع والمشاركات.
د. فوزى أبودنيا
https://i.servimg.com/u/f80/11/70/31/01/jp7zx210.gif
منتديات الدكتور فوزى أبودنيا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات الدكتور فوزى أبودنيا

۞۩(๏•ิ_•ิ๏) ۩۞ منتدى (انتاج حيوانى - زراعى - ادبى) ۞۩(๏•ิ_•ิ๏) ۩۞
 
الرئيسيةبوابتى الخاصةالتسجيلأحدث الصوردخول

*** الأستشارات وجميع الخدمات المستطاعة هنا مجانية * – لاتتردد *– اسئل *- استفسر *– شارك *- اعلن *- ايدك فى ايدنا – بلدنا محتاجة لنا *** للاعلان معنا فى هذا المكان اتصل بمدير الموقع ***
اقسام الموقع

الصفحة الرئيسية  
المنتديات
منتدى التدريب
المنتدى الأقتصادى
منتدى الانتاج الحيوانى
منتدى الانتاج النبــــــاتى
منتدى الصناعات الغذائية
منتدى نهر النيــل
منتدى ركــن القرية
جمعية ARMARC
 
منتدى الســـيرة
منتدى طلاب زراعة
المنتــــدى الادبى
المنتدى الفنى
منتدى الصحافة والاعلام
منتدى الكمبيوتر
 القاعة الادارية
اتصل بنا

دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المواضيع الأخيرة
» المكبس من شركة ناوروكي احدي وكالات كايرو تريد
الكبدة الأسكندرانى Emptyالسبت 5 مايو 2018 - 0:42 من طرف كايرو تريد

» الفلاك لتغذية المواشي من كايرو تريد
الكبدة الأسكندرانى Emptyالأحد 29 أبريل 2018 - 1:14 من طرف كايرو تريد

» مجرشة العلف بطاقات انتاجية مختلفة
الكبدة الأسكندرانى Emptyالخميس 26 أبريل 2018 - 0:00 من طرف كايرو تريد

» مبرد العلف ذو الطابقين من شركة يمسا التركية
الكبدة الأسكندرانى Emptyالإثنين 23 أبريل 2018 - 22:32 من طرف كايرو تريد

» مفتتات الأعلاف من شركة كايرو تريد
الكبدة الأسكندرانى Emptyالأحد 22 أبريل 2018 - 23:46 من طرف كايرو تريد

» مكابس الخدمة الشاقة تصنيع أروبي100%
الكبدة الأسكندرانى Emptyالسبت 21 أبريل 2018 - 23:27 من طرف كايرو تريد

» المدشة وجميع معدات مصانع الأعلاف من كايرو تريد
الكبدة الأسكندرانى Emptyالثلاثاء 17 أبريل 2018 - 22:48 من طرف كايرو تريد

» معامل التفريخ ومميزاتها
الكبدة الأسكندرانى Emptyالإثنين 16 أبريل 2018 - 23:09 من طرف كايرو تريد

» خطوط انتاج الفلاك كورن
الكبدة الأسكندرانى Emptyالأحد 15 أبريل 2018 - 1:21 من طرف كايرو تريد

» شركة اجري التركية لمعامل التفريخ
الكبدة الأسكندرانى Emptyالأربعاء 11 أبريل 2018 - 22:17 من طرف كايرو تريد


 

 الكبدة الأسكندرانى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
هاله خطاب
المشرف المميز
المشرف المميز
هاله خطاب


انثى
عدد الرسائل : 364
العمر : 47
بلد الاقامة : egypt
الوظيفة : accountant
رقم العضوية : 6
الدولة : الكبدة الأسكندرانى Egyptc10
نشاط العضو :
الكبدة الأسكندرانى Left_bar_bleue100 / 100100 / 100الكبدة الأسكندرانى Right_bar_bleue

الشـــــكر : 0
نقاط : 571
تاريخ التسجيل : 05/06/2007

بطاقة الشخصية
د. فوزى ابودنيا د. فوزى ابودنيا:
الكبدة الأسكندرانى Left_bar_bleue100/100الكبدة الأسكندرانى Empty_bar_bleue  (100/100)

الكبدة الأسكندرانى Empty
مُساهمةموضوع: الكبدة الأسكندرانى   الكبدة الأسكندرانى Emptyالأربعاء 6 يونيو 2007 - 3:32

المقادير

2 كيلو كبدة (طبعاً الكميات ترجع لكل واحد)

3 بصلات وسط

3 حبات فلفل رومي (بارد)

2 حبة طماطم

ملح وفلفل أسود وبهارات

فصين ثوم مدقوقين

ملعقتين كبار صلصة طماطم

1\2 ملعقة خل

زيت ذرة


الطريقة

تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.

يقطع البصل كالآتي:

كل بصلة تقطع أربع أرباع وبعدين تقطعيها شرايح رقيقة نوعاً ما.

الفلفل أيضاً يقطع نصفين وبعدين شرايح رقيقة.

الطماطم أيضاً نقطعها أربع أرباع وتقطع شرايح رقيقة.

نجيب الطاسة التيفال ونضع فيها الزيت لكن مش كتير ممكن ملعقة طعام أو اتنين.

نضع البصل ونقلب حتى يذبل ولكن لا يصفر ثم نضيف الفلفل ونقلب حتى يذبل الفلفل كمان ثم نضيف

الطماطم مع التقليب حتى تختلط بالباقي.

ثم نضيف الكبدة ونقلب ونتبلها بالتوابل المذكورة.


أما الخل والصلصة والثوم المدقوق نخلطهم مع ذرة سكر ونقلبهم كويس لحد ميبقى عامل زي الكاتشب و


نضيفهم إلى الكبدة بعد نضجها ولو محتاجة نقطة ميه ممكن نضيف شوية لكن الأفضل نسويها على نار

هادية تقوم الكبدة تنزل المية اللي فيها ولا نحتاج مية من برة وتقلب ثم تطفأ النار.

تؤكل مع الخبز وسلطة الطحينة (الهردة) والسلطة الخضراء وبالهناء والشفاء

مده طهيها حوالى 30 دقيقه والكميه تكفى 3 اشخاص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://abo-donia.ahlamontada.com/index.htm
 
الكبدة الأسكندرانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الدكتور فوزى أبودنيا :: ۞۩(๏•ิ_•ิ๏) ۩۞ منتدى المنزل :: المطبخ-
انتقل الى: